Moeder geeft zoontje (7) borstvoeding en reageert zó op alle heftige kritiek

0
774

Wat doe je als je zoontje (7) met autisme duidelijk baat heeft bij jouw moedermelk? De Australische Lisa Bridger (46) hoefde er niet lang over na te denken. Haar zoon krijgt borstvoeding zolang hij er om vraagt. Lisa kreeg een golf van kritiek over zich heen.

In een open brief op nieuwssite Kidspot reageert de moeder nu.

In plaats van medicatie
Een pedofiel is ze, ziek in haar hoofd. De reacties van mensen op Lisa’s verhaal waren niet mals. De moeder was zich van geen kwaad bewust toen ze een half jaar geleden haar verhaal deelde. Haar zoon Chase (7) heeft autisme en is door de melk van zijn moeder schijnbaar een stuk rustiger. Ook voelt de kleine man zich veiliger en hoeft hij niet aan de medicatie. Hartstikke fijn natuurlijk, maar voor veel mensen kan het echt niet, een jongen van 7 aan de borst.

Heel normaal
Lisa reageert en vertelt dat ze alles geprobeerd heeft om Chase te kalmeren. “We hebben melatonine geprobeerd, maar ik slaagde er niet in om het hem te doen doorslikken. Nu krijgt hij melatonine via mijn melk. En zijn z’n aanvallen een stuk minder erg.” In tegenstelling tot de online aanval die tegen de moeder werd ingezet. Lisa is zich een hoedje geschrokken. “Ik word beschuldigd van kindermishandeling, pornografie en het beschadigen van de gezondheid van mijn kind. Maar hij vraagt er zélf om. Ik geef het hem gewoon. Dat is toch geen mishandeling? Ik doe alleen maar iets natuurlijks, het is niks seksueels. En ik zou mijn zoon van 7 ook nog de borst geven als hij géén autisme had en erom vroeg. Voor mensenkinderen is het trouwens natuurlijk om de borst te krijgen tot 4 à 7 jaar. Dus aan iedereen die me ervan beschuldigt dat ik ziek ben en hulp nodig heb: er is mentaal niets mis met me.”

Niet gepest
En de vriendjes van Chase, hoe vinden zij het eigenlijk dat hun vriendje nog borstvoeding krijgt? Daar kan Lisa kort over zijn: “Zijn vriendjes en leeftijdsgenoten pesten hem niet en weten dat er niets mis mee is. Maar als ik de reacties van al jullie volwassenen lees, die me terechtwijzen en vinden dat hun comfort belangrijker is dan dat van mijn kind, dan snap ik waarom zo veel kinderen vandaag de pestkop uithangen.” Chase is ‘erg onafhankelijk, zelfverzekerd en niet beschadigd’, aldus Lisa.

Doorgaan
De moeder gaat daarom door met melk geven zolang Chase dat wil. Maar, zo verzekert ze: “Zeker niet tot hij tiener of twintiger is. Zodra kinderen hun melktandjes kwijtraken en hun volwassen tanden krijgen, verliezen ze het vermogen om te zogen. Dat is normaal. Ik kijk trouwens echt wel uit naar de dag dat ik mijn lichaam terugkrijg.”

"To the adults who have commented that I am sick and need to get help, there is nothing mentally wrong with me, I am only doing what is natural."

Geplaatst door Kidspot op Zondag 20 januari 2019

Bron: Het Laatste Nieuws, Libelle Beeld: iStock, Facebook

DELEN