Zó gaat het nu met de zieke bioloog en presentator Freek Vonk

0
547

Het gaat al iets beter met Freek Vonk. Afgelopen week moest hij de opnames voor zijn show Freeks Wilde Wereld vanwege z’n gezondheid stopzetten, want ‘het filmen in de tropen gaat niet altijd over rozen’. De presentator lag namelijk ziek op bed. 

Hij klaagde toen met name over hoge koorts, misselijkheid, buikkrampen, hoofdpijn, spierpijn en diarree. Maar woensdagochtend laat hij via Instagram weten dat het gelukkig weer wat beter met hem gaat. “Update: langzaamaan knap ik op. Het was even ‘buffelen’ en ik ben zeker nog niet helemaal beter, maar ik voel me inmiddels gelukkig wel sterk genoeg om voorzichtig weer op pad te gaan”, schrijft hij.

Uitgedroogd
Wat hij precies heeft is niet duidelijk. Na een bloedonderzoek kon de Filipijnse arts hem nog steeds niet vertellen waarom hij zich zo ziek voelt. “Wel heeft hij mij per infuus direct twee liter vocht toegediend, omdat ik uitgedroogd was.” Voor de zekerheid laat hij straks thuis nog een goede dengue test en parasieten test doen, om alles uit te sluiten.

Opnames hervatten
Het was voor Freek de allereerste keer dat hij door zijn gezondheid moest stoppen met filmen. Daar baalde hij flink van, maar gezondheid gaat uiteraard voor. Na enkele dagen plat te hebben gelegen, probeert hij nu weer verder te gaan met de opnames. “Ik denk/hoop in elk geval dat ik het ergste heb gehad! Nu voorzichtig opnames hervatten en proberen in de laatste week Filipijnen toch nog wat mooie afleveringen te maken voor Freeks Wilde Wereld.”

Bron: Instagram, Libelle Beeld: Youtube

DELEN