Meghans INTIEME brief aan haar vader onthuld

0
221

Het kon niet uitblijven: een reactie van THOMAS MARKLE op de verhalen van MEGHAN’s vriendinnen, vorige week in het Amerikaanse blad People. Maar dat hij zo onbeschaamd zou terugslaan… daarmee had niemand rekening gehouden. Gisteren liet hij de complete, intieme en hartverscheurende brief publiceren die zijn dochter hem na haar huwelijk met PRINS HARRY schreef…

Buckingham Palace is in alle staten. Gisteren werd de volledige tekst van een sensationele brief die HERTOGIN MEGHAN, kort na haar huwelijk met PRINS HARRY aan haar vader schreef, gepubliceerd door de Britse krant Mail on Sunday. En wordt ook onomwonden duidelijk wíe haar hartenkreet heeft laten lekken: THOMAS MARKLE zelf vond het nodig haar ’vernietigende boodschap’ openbaar te maken en hij geeft zijn commentaar op sommige passages…

En daarmee is een nieuw dieptepunt bereikt in de onbegrijpelijke familieruzie die zelfs de royals boven het hoofd groeit. Op het paleis slaat de paniek toe. Vorige week deden vijf ’vriendinnen’ van Meghan, zogenaamd anoniem, hun verhaal over haar in een poging haar imago wat bij te polijsten. Zij hadden louter lovende woorden over Meghan als mens en vriendin.

Maar het artikel in het Amerikaanse blad People wordt in het paleis uitgelegd als een ’DIANA-actie’: ook Meghans schoonmoeder beïnvloedde vaak de publieke opinie door of zélf met de pers te praten of dat over te laten aan vriendinnen die uit de doeken deden wat zich allemaal afspeelde. Met de publicatie van afgelopen week groeit in de entourage van KONINGIN ELIZABETH het besef dat Harry met Meghan de nieuwe ’Diana’ in huis gehaald heeft.

En het interview, waarin de vriendinnen zich ook mengden in de ruzie met vader Thomas en stelden dat Meghan weinig te verwijten viel, zorgde natuurlijk voor een reactie die niet kón uitblijven: die van papa Markle zelf.

Medewerking

Dat er nog contact was geweest tussen Meghan en haar vader, die in de aanloop naar het huwelijk al omstreden raakte door zijn betaalde medewerking aan interviews en fotoshoots voor paparazzi, werd afgelopen week in People uit de doeken gedaan. Volgens de vrienden waren er over en weer uitvoerige brieven verstuurd, maar liep de verhitte correspondentie snel spaak.

Nu geeft Thomas inzage in Meghans complete, vijf kantjes tellende brief. In een elegant, bijna Middeleeuws aandoend handschrift zet ze wat zaken op een rijtje:

„Het is met een zwaar hart dat ik dit schrijf, ik begrijp niet waarom je dit pad hebt gekozen, blind als je bent voor de pijn die je veroorzaakt.”

„Je acties hebben mijn hart in een miljoen stukjes gebroken – niet simpelweg omdat je zo’n onnodige en ongerechtvaardigde pijn hebt veroorzaakt, maar omdat je de keuze hebt gemaakt niet de waarheid te vertellen, omdat je een marionet bent in deze kwestie. Iets dat ik nooit zal begrijpen.”

„Je hebt de pers verteld dat je me hebt gebeld om te zeggen dat je niet naar de bruiloft kwam – dat is niet gebeurd, want je hebt nooit gebeld.”

„Je vertelde dat ik je nooit financieel heb geholpen en dat je nooit vraagt om hulp maar dat is ook niet waar; je stuurde me een e-mail, laatste oktober (2017, ES.) waarin stond: ’Als ik teveel op jou gesteund heb voor financiële hulp, dan spijt me dat, maar please, als je me nog wat meer kunt helpen; niet bedoeld als ruilmiddel voor mijn loyaliteit.”

Gezondheid

Hierover zegt Thomas nu: ,,Ik heb alleen gevraagd me te helpen bij het vinden van een ander huis. Haar bescheiden financiële bijdragen zijn in dank aanvaard.’’

Meghan geeft in de brief ook haar versie van wat er rond het huwelijk allemaal gebeurde, en vraagt haar vader de schuld, hoe alles zo fout kon lopen, ook bij zichzelf te zoeken. Ze schrijft: ,,Ik heb altijd alleen maar van je gehouden, je beschermd en verdedigd, en elke financiële hulp aangeboden die ik kon, terwijl ik me zorgen maakte om je gezondheid en altijd heb gevraagd hoe ik je kon helpen. Dus, om in de week van het huwelijk via een krant te moeten horen dat je een hartaanval had gehad, was verschrikkelijk. Ik belde en stuurde berichten… Ik smeekte je hulp te aanvaarden – we stuurden iemand naar je huis… maar in plaats van met me te praten om deze of andere hulp aan te nemen, hield je op je telefoon aan te nemen en koos ervoor alleen met kranten te praten.’’

Thomas Markle over deze passage: ,,Ik ben niet gestopt met mijn telefoon te beantwoorden, ik lag in het ziekenhuis met een hartaanval! Meg en Harry wisten wat er aan de hand was.’’

De goedbedoelde aanval door Meghans vrienden op haar vader komt nu als een boemerang naar haar terug. En hoewel weinig Engelsen begrip zullen opbrengen voor een vader die zo de vuile was buiten hangt, groeit de verbijstering over hoe het Hof te kort geschoten is in de omgang met hem, eigenlijk al vanaf het moment dat Meghans relatie met Harry bekend werd.

Diana’s butler en vertrouweling PAUL BURRELL ziet inderdaad hem bekende tijden herleven. ,,Een pr-deskundige in Los Angeles had toen voor Thomas Markle moeten zorgen. Maar de koninklijke familie heeft daar nog steeds geen oog voor, ondanks de lessen uit het verleden.’’

Bron: De Telegraaf Beeld: Youtube

DELEN